Contoh Perjanjian Perkongsian CIDB: Surat Perjanjian Perkongsian

Contoh Perjanjian Perkongsian CIDB: Surat Perjanjian Perkongsian

Contoh Perjanjian Perkongsian CIDB: Surat Perjanjian Perkongsian CIDB perlu digunakan jika anda ingin mendaftarkan syarikat anda dengan CIDB. Perjanjian Perkongsian CIDB ini perlu dibuat oleh semua pihak yang ada kepentingan di dalam syarikat tersebut.

Terdapat beberapa perkara yang perlu dimasukkan kedalam surat tersebut bagi melayakkan surat itu diterima oleh pihak CIDB.

Berikut dikongsikan contoh surat Perjanjian Perkongsian CIDB serta panduan membuat surat Perjanjian Perkongsian CIDB ini yang boleh anda gunakan sebagai panduan anda.

Voucher & Jualan Rahmah Shopee Di SINI

Contoh Surat

Baca di Sini senarai contoh surat lain :

Syarat Membuat Surat Perjanjian Perkongsian CIDB

Berikut adalah syarat membuat Surat Perjanjian Perkongsian CIDB yang perlu diikuti. Jika anda tidak mengikuti syarat anda akan mendapat mesej dari pihak CIDB seperti berikut yang disertakan sekali panduan yang perlu anda ikuti:

Pada Bahagian Dokumen, syarikat tidak memuatnaik perjanjian perkongsian bagi tujuan semakan. Untuk makluman, berikut merupakan perkara-perkara yang perlu ada dalam perjanjian perkongsian: i. Nama syarikat ii. Tarikh perjanjian (Pastikan terkini (2023 sahaja) iii. Pemilik saham (Nama, No IC, Tandatangan) iv. Saksi (Nama, No IC, Tandatangan) v. Pecahan saham (pastikan sama seperti yang diisytihar pada tab Perkongsian Perniagaan) Mohon semak dan kemaskini maklumat tersebut.

Sehubungan dengan itu sekiranya masih mahu meneruskan pendaftaran ini, tuan dikehendaki membuat permohonan semula melalui laman sesawang CIDB di www.cidb.gov.my dengan mengisi borang permohonan yang lengkap berserta bayaran yuran proses yang telah ditetapkan.

Adalah ditegaskan bahawa pihak tuan tidak dibenarkan menjalankan sebarang kerja-kerja pembinaan sebelum berdaftar dengan Lembaga. Tindakan undang-undang boleh dikenakan jika pihak tuan gagal mematuhi arahan yang ditetapkan oleh Lembaga.

Contoh Surat

Baca di Sini senarai contoh surat lain :

Contoh Perjanjian Perkongsian CIDB

Contoh Perjanjian Perkongsian CIDB yang boleh anda jadikan panduan adalah seperti berikut, anda juga boleh menghubungi pihak kami jika ingin membuat surat perjanjian seperti ini dengan bayaran tidak lebih RM100.00 untuk 1 perjanjian.

Jika anda ingin mendapatkan surat perjanjian melalui perkhidmatan kami sila hubungi keptennews di talian:

Whatsapp sahaja: 01165656106.

Contoh Perjanjian Perkongsian CIDB:

Contoh Perjanjian Perkongsian CIDB
Contoh Perjanjian Perkongsian CIDB
Contoh Perjanjian Perkongsian CIDB

Maklumat Lanjut & Pertanyaan

Untuk maklumat lanjut serta pertanyaan lain berkaitan panduan membuat Surat Perjanjian Perkongsian CIDB ini anda boleh hubungi:

CIDB CARELINE 03-55673300

atau layari: https://cims.cidb.gov.my/

Terima kasih. Semoga perkongsian tentang Contoh Perjanjian Perkongsian CIDB ini memudahkan urusan anda insyaAllah.

Kewajipan Orang Yang Menuntut Ilmu.

  • Menuntut Ilmu
  • Mengamalkan Ilmu
  • Menyebarkan Ilmu

Smoga Bermanfaat keptennews.com

Leave a Comment