Cara Kemaskini No Telefon Maybank:Online & Offline

Cara Kemaskini No Telefon Maybank:Online & Offline

Cara Kemaskini No Telefon Maybank:Online & Offline

Cara Kemaskini No Telefon Maybank sekiranya anda menukar nombor telefon anda hilang atau sebagainya. Perkhidmatan Perbankan Internet semakin berkembang penggunaannya terkini. Maybank2U merupakan perkhidmatan yang diperkenalkan Maybank sebagai cara untuk memudahkan urusan harian pelanggannya dengan menjalankan transaksi keluar dan masuk wang secara atas talian (online).

Untuk melaksanakan urusan online banking, semestinya No TAC akan diperlukan. Bagaimana sekiranya no telefon yang anda daftar sebelum ini telah tamat perkhidmatan atau ingin menukar ke no telefon yang lain? Disini kami kongsikan cara untuk tukar ata kemaskini nombor telefon, semoga membantu.

Kenapa Perlu Kemaskini No Telefon Maybank

Nombor telefon yang anda gunakan untuk transaksi perbankan mudah alih Maybank mungkin perlu ditukar. Sesetengah sebab, misalnya, kerana nombor hilang, disekat, atau hilang telefon bimbit yang dicuri / diambil oleh orang lain atau juga ingin kemaskini no telefon untuk merima TAC atas beberapa perkara berikut:

 • Anda perlu mendaftar nombor telefon anda sahaja untuk tujuan TAC
 • Sebaiknya jangan sesekali mendaftar nombor telefon orang lain.
 • TAC diperlukan untuk transaksi online banking sebagai keselamatan tambahan
 • Anda hanya dibenarkan mendaftar satu nombor telefon bimbit bagi setiap pendaftaran.
 • TAC juga berfungsi untuk melindungi daripada akses tidak dibenarkan ke akaun anda
 • Anda perlu TAC dari bank untuk urusan online transfer

Cara Kemaskini No Telefon Maybank

Untuk penukaran no handphone anda, berikut adalah caranya:

Cara Kemaskini No Telefon Maybank melalui Maybank2U

Harap maaf, penukaran no telefon untuk TAC maybank2U tidak boleh dilakukan secara atas talian samada Web ataupun Aplikasi.

Cara Kemaskini No Telefon Maybank di Kaunter Maybank:

 • Sila pergi ke cawangan Maybank berdekatan,
 • Maklum dekat pegawai bank anda ingin kemaskini nombor telefonMaybank lama dengan yang baru.
 • Lengkapkan borang permohonan kemas kini / ubah nombor telefon bimbit TAC
 • Ambil angka giliran dan tunggu sehingga no anda dipanggil.
 • Kakitangan akan terus mendaftar TAC
 • Selesai

Cara Kemaskini No Telefon Maybank di ATM Maybank:

 • Pergi mana-mana ATM Maybank berhampiran anda
 • Masukkan kad ATM dan nombor PIN.
 • Pada Menu Utama pilih Makluman Maybank2u/Phone Banking/ATM SMS Alerts Other
 • Pilih Kemas kini M2U TAC Mobile / Update M2U TAC Mobile
 • Masukkan nombor telefon bimbit baru
 • Selesai
 • Dapatkan resit / slip menyatakan kemaskini anda berjaya.Masukkan Nombor Telefon.

Voucher & Jualan Rahmah Shopee Di SINI

Contoh Surat

Baca di Sini senarai contoh surat lain :

Masalah Untuk Kemaskini No Telefon Maybank

Sekiranya terdapat permasalahan untuk proses penukaran nombor telefon anda atau tiada penerimaan TAC selepas kemaskini Nombor Telefon anda, anda boleh hubungi talian helpline Maybank Customer Care 1-300 88 6688 (Malaysia)

Soalan Lazim

1.Mengapa saya memerlukan TAC?

TAC adalah diwajibkan untuk transaksi tertentu kerana ia menyediakan lapisan keselamatan tambahan untuk melindungi anda daripada akses ke akaun anda tanpa izin. Kemaskini No Telefon Maybank

2.Apakah itu TAC?

Kod Kebenaran Transaksi (TAC) adalah ciri keselamatan yang digunakan oleh Bank untuk melindungi akaun anda daripada penggunaan yang tidak dibenarkan. Untuk melengkapkan transaksi, anda akan menerima TAC daripada Nombor telefon yang anda daftarkan melalui Bank. Kemaskini No Telefon Maybank

3.Adakah TAC sama dengan PIN Perbankan Internet?

Tidak, ia berbeza. PIN Perbankan Internet anda, yang dikeluarkan di Cawangan, membolehkan anda mendaftar ke Maybank2u.com. TAC tidak digunakan untuk log masuk tetapi hanya untuk urus niaga dan jenis aktiviti tertentu.

4.Apakah itu amanah saham?

Amanah saham adalah dana yang merangkumi duit pelabur yang diurus oleh pengurus kewangan. Dana ini akan dilaburkan ke dalam pelbagai aset seperti instrumen tunai atau wang pasaran, pendapatan tetap atau bon, ekuiti dan komoditi. Kemaskini No Telefon Maybank

5.Apakah itu deposit tetap?

Akaun deposit tetap ditawarkan oleh bank untuk membantu anda perolehi kadar pendapatan tinggi berbanding akaun simpanan biasa. Untuk kebanyakan deposit tetap, pelabur perlu kekalkan deposit di dalam akaun untuk tempoh yang dipastikan terlebih dahulu sebelum dapat menikmati pulangan pelaburan.

6.Amanah saham atau deposit tetap? Apa yang anda perlu tahu

Unit Trusts Or Fixed Deposits – Which Serves You Best?

 • Risiko: Pelaburan deposit tetap lebih selamat dengan aliran pendapatan tetap dan pulangan modal terjamin. Manakala amanah saham tertakluk pada risiko pasaran – bermakna pelaburan anda terdedah kepada perubahan pasaran yang turun naik. Cara terbaik untuk kukuhkan pelaburan amanah saham – pelbagaikan aset dengan mengagihkan pelaburan ke dalam beberapa aset. Kemaskini No Telefon Maybank
 • Pulangan: Pelaburan amanah saham lebih menguntungkan bila anda perhatikan potensi pulangan dan kecairan modal pantas, yang bermaksud ia boleh ditukarkan kepada wang tunai. Walaupun deposit tetap mempunyai risiko yang jauh lebih rendah, potensi pulangan mungkin lebah rendah dan kurang menarik.
 • Pelaburan modal: Kebanyakan amanah saham memerlukan jumlah permulaan RM1,000, untuk memberikan pelabur kepelbagaian stok – pempelbagaian mengurangkan risiko pelaburan. Manakala deposit tetap memerlukan jumlah deposit minimum bergantung pada tempoh. Tempoh satu bulan memerlukan modal lebih tinggi, manakala tempoh dua bulan atau lebih mempunyai deposit yang lebih berpatutan.
 • Kebolehsampaian: Amanah saham lebih fleksibel kerana tiada tempoh tetap – tempoh pegangan disyorkan adalah dalam lingkungan tiga hingga lima tahun – tetapi ia boleh dicairkan tanpa penalti bila perlu. Tempoh deposit tetap bermula dari satu hingga lima tahun dan tertakluk pada penalti sekiranya anda ingin buat pengeluaran sebelum tamat tempoh. Kemaskini No Telefon Maybank

7.Mana satu yang sesuai untuk anda?

Unit Trusts Or Fixed Deposits – Which Serves You Best?

 • Pertama sekali, cari strategi pelaburan yang sesuai dengan keperluan jangka pendek dan jangka panjang anda.
 • Dengan amanah saham, pempelbagaian aset kepada dana amanah saham berlainan merendahkan potensi risiko. Pemahaman menyeluruh tentang kemudahan yang ada amat penting sebelum mula melabur.
 • Untuk deposit tetap, perhatikan tempoh. Elak daripada melabur semua wang anda di dalam deposit tetap jangka panjang jika anda memerlukan akses untuk kecemasan atau perbelanjaan tak dijangka. Buat pelaburan deposit tetap dalam tempoh berbeza untuk pastikan pencairan boleh dibuat dalam jangka masa pendek.
 • Membuat keputusan memang akan ambil masa dengan pelbagai pilihan pelaburan yang ada. Sila dapatkan nasihat dan cadangan daripada  untuk ketahui lebih lanjut tentang  dan  sebelum anda mula melabur. Kemaskini No Telefon Maybank

Artikel Lain: Cara Gabung Fail PDF:Gabung Menjadi Satu Fail PDF Melalui Telefon & Komputer

Maklumat Lanjut & Pertanyaan

Untuk sebarang maklumat lanjut atau pertanyaan berkaitan cara kemaskini no telefon Maybank ini anda boleh layari web rasmi Maybank di pautan https://www.maybank2u.com.my/

Terima kasih. Semoga perkongsian mengenai cara Kemaskini No Telefon Maybank ini memudahkan anda. InsyaAllah.

Kewajipan Orang Yang Menuntut Ilmu.

 • Menuntut Ilmu
 • Mengamalkan Ilmu
 • Menyebarkan Ilmu

Smoga Bermanfaat keptennews.com

Leave a Comment