Voucher Hotel RM100 Shopee:Cara Dapatkan Vaucher

Voucher Hotel RM100 Shopee:Cara Dapatkan Vaucher

Voucher Hotel RM100 Shopee:Cara Dapatkan Vaucher

Voucher Hotel RM100 Shopee. Hi semua! Mesti semua orang tengah seronok sebab sekarang dah mula boleh balik ke kampung dan dining di kedai makan. Dengan PELAN PEMULIHAN NEGARA (PPN) yang telah memasuki fasa ke-4 untuk sesetengah kawasan, aktiviti travel dan bercuti pun dah dibenarkan untuk individu yang telah lengkap divaksin. Memang ternanti-nanti bilalah boleh dapat tavel atau bercuti ke mana-mana kan.

Sudah pasti ramai dalam kalangan kita yang menggunakan kelonggaran merentas daerah dan negeri ini sebagai tempoh untuk bercuti. Bila dah pergi bercuti, pasti anda akan menginap di hotel-hotel yang terpilih bagi menghilangkan penat dan beristirehat. Oleh itu, terdapat cara yang anda boleh gunakan bagi mendapatkan RM100 diskaun berbaloi jika ingin menginap di hotel dengan cara beli & ‘redeem’ voucher di Shopee. Berbaloi!

Baca Juga: Shopee eDuit:Cara Tebus Kredit & Baucar RM100 Pengguna Baharu Shopee

Cara Dapatkan Voucher Hotel RM100 Di Shopee

Disebabkan dah boleh merentas negeri, mesti ada diantara korang yang tengah plan nak bercuti. So, di kongsikan cara redeem voucher hotel RM100 di Shopee untuk percutian korang nanti. Banyak tu dapat jimat RM100 untuk kos penginapan. Syaratnya mesti dah lengkap vaksin ya.

Artikel Lain: SPayLater:Cara Aktifkan/ Guna Kaedah Bayaran Secara Ansuran Di Shopee

Syarat Voucher Hotel Shopee Vaksinasi Lengkap

Bagi jenis vaksin yang memerlukan dua dos suntikan (seperti Cormirnaty (PfizerBioNTech), COVID-19 AstraZeneca (Oxford-AstraZeneca), CoronaVac (Sinovac), Spikevax (Moderna) dan Covilo (Sinopharm), individu mestilah melepasi hari ke-14 dari tarikh suntikan dos kedua.

Manakal bagi jenis vaksin yang hanya memerlukan satu dos suntikan seperti COVID-19 Janssen (Johnson & Johnson) dan Convidecia (CanSino), individu berkenaan mestilah telah melepasi hari ke-28 dari tarikh suntikan.

Sekarang Shopee ada menawarkan voucher Hotel Shopee x Cuti-cuti Malaysia untuk penginapan hotel 3 hari 2 malam di seluruh negara dengan kerjasama Tourism Malaysia dan Persatuan Hotel Malaysia di Shopee.

Baca Juga: Baucer Free Shipping Shopee&Lazada:Cara Dapatkan Kupon Penghantaran Percuma

Jenis Voucher Hotel RM100 Di Shopee

Terdapat dua voucer hotel Shopee RM100 dan RM50. Voucher hotel Shopee RM100 adalah untuk pilihan hotel 4 & 5 bintang, manakala voucher hotel Shopee RM50 untuk hotel 3 bintang.

  • E-baucar RM50 untuk penginapan 3H2M di hotel 1-3 bintang
  • E-baucar RM100 untuk penginapan 3H2M di hotel 4 & 5 bintang

Artikel Berkaitan: Refund Return Barang Shopee Guna PosLaju & J&T:Barang Rosak Atau Lambat Sampai

Cara Dapatkan Voucher Hotel RM100 Shopee x Cuti-cuti Malaysia

Untuk korang yang tertanya-tanya macam mana nak beli and redeem voucher hotel dekat shopee, berikut adalah cara nak dapatkan voucher tersebut di Shopee:

1) Buka apps Shopee dan klik di ‘Shop Malaysia’

2) Lepas tu cari dan klik ikon ‘Cuti-cuti Malaysia’

3) Anda akan dibawa ke page ‘Cuti-cuti Malaysia’

4) Klik ‘Claim’ voucher samada RM50 dan RM100

5) Buat pilihan negeri dan hotel pilihan

6) Tekan voucher dan pilih voucher code yang dah diclaim tadi.

7) Tunggu hotel reply confirmation number.

Ok, untuk payment hanya boleh dibuat menggunakan shopeepay. Selepas buat bayaran, korang boleh hantar emel hotel pilihan untuk reservation.

Make sure korang buat room reservation 3 days in advance. Ada setengah hotel tu required 2 hari sahaja. Cuma nak pesan kat korang tolong jangan buat last minute booking if nak guna voucher tersebut bagi mengelakkan isu yang tidak sepatutnya berlaku sebab pihak hotel pun perlu verify voucher dengan pihak shopee terlebih dahulu.

Nanti bila dah redeem voucher, silalah baca T&C dan ada dinyatakan validity untuk voucher hotel yang korang redeem tadi. Boleh buka app Shopee dan redeem voucher hotel shopee ni sebelum kuota habis.

Baca Juga: Cara Pilih Kurier Shopee:Cara Pilih Kurier Shopee Kesukaan Anda

Akhir Kata

Mantaplah Shopee sekarang ye. Semua ada. Dah macam booking site hotel. Kak Bell pun sekarang rajin pakai Shopee Food sebab murah. Yang lain tu bukan main mahal ye caj makanan dan delivery sekarang ni. Oklah jangan lupa redeem cepat-cepat voucher ni sebelum kuota habis. Selamat bercuti!

Baca Juga: Jimat Air 1.0:Cara Tebus e-Rebat RM200 Pembelian Mesin Basuh Cekap Air

Contoh Surat

Baca di Sini senarai contoh surat lain :

Maklumat Lanjut

Untuk maklumat lanjut mengenai Voucher Hotel RM100 Shopee, sila layari laman web https://shopee.com.my/.

Terima kasih. Semoga perkongsian mengenai Voucher Hotel RM100 Shopee ini memudahkan lagi urusan anda di shopee. InsyaAllah. SEMOGA BERMANFAAT.

Kewajipan Orang Yang Menuntut Ilmu.

  • Menuntut Ilmu
  • Mengamalkan Ilmu
  • Menyebarkan Ilmu

Smoga Bermanfaat keptennews.com

Leave a Comment