NJOI HD:CARA LANGGAN/BELI PEK & PROMOSI NJOI EURO PASS

NJOI HD:CARA LANGGAN/BELI PEK & PROMOSI NJOI EURO PASS

Promosi Astro Njoi HD

Astro hari ini mengumumkan ketibaan saluran berdefinisi tinggi (HD) untuk NJOI HD, platform TV satelit percuma dari Astro. Saluran HD di NJOI HD boleh dinikmati bermula dari 28 April.

Anda juga boleh menyemak bantuan eBelia pemerkasa RM150 di sini. Bantuan eBelia PEMERKASA RM150

Pelanggan NJOI sedia ada dan baru boleh melanggan Pek NJOI HD dengan bayaran RM15 untuk langganan 30 hari. Sebanyak 10 saluran HD yang disediakan dalam PEK NJOI HD iaitu:

 1. Astro Prima
 2. Astro Oasis
 3. Astro Vaanavil
 4. Astro Xiao Tai Yang
 5. Astro AEC
 6. CCTV4
 7. Astro Awani
 8. Hello
 9. eGG
 10. Astro Arena

Baca Juga: Laptop Tablet Percuma CERDIK:Semakan Kelayakan Inisiatif Cerdik Murid B40

Pemohon Biasiswa 2024 Semak Di SINI:

RANCANGAN MENARIK ASTRO NJOI HD
RANCANGAN MENARIK ASTRO NJOI HD
RANCANGAN MENARIK ASTRO NJOI HD

Baca Juga:Pro-P MARA : Permohonan Program Pembangunan Profesional

Untuk melanggan Pek NJOI HD, pengguna digalakkan untuk memuat turun aplikasi My NJOI. Ia akan sedia dimuat turun di Apple Appstore dan Google Playstore, bermula 28 April . Pek NJOI HD juga boleh dibeli di saluran 200, laman rasmi NJOI, WhatsApp NJOI serta di peruncit-peruncit terdekat NJOI.

Kerajaan juga telah megumumkan tambahan RM500 kepada mereka yang layak melalui program PEMERKASA yang diumumkan sebelum ini. Semak kelayakan tambahan RM500 klik: BANTUAN TAMBAHAN RM500 PEMERKASA.

Aplikasi My NJOI menyediakan antaramuka yang ringkas dan cepat untuk NJOI dalam versi katalog. Pengguna NJOI boleh membuat tambah nilai kredit, serta menyemak baki kredit NJOI pada bila-bila masa, di mana sahaja. Aplikasi ini juga menyalurkan promosi dan tawaran baharu berkaitan NJOI.

Baca Juga:Tarikh Bayaran BPR Fasa2 & Jumlah Baki Bayaran Mengikut Kategori

NJOI HD

Baca Juga:Duit eKasih: Semakan Tarikh Bayaran & Kemaskini Permohonan

Untuk mereka yang belum memiliki NJOI dan berminat mendapatkannya, boleh membelinya pada harga RM379. Maklumat lanjut mengenai NJOI boleh didapati dengan melayari www.njoi.com.my atau ke WhatsApp di 03-9543 8100.

Bagi pelajar anak Sarawak perlu tahu tentang Insentif PTPTN Anak Sarawak:Semakan Pengurangan Bayaran 30%

Bagi negeri Perak pula kerajaan negeri memperkenalkan tabung pendidikan anak Perak ataupun pemastautin negeri Perak baca Tabung Pendidikan Anak Perak.

REBAT DAN DISKAUN NJOI HD

Bagi menarik lebih ramai pelanggan, Astro menganjurkan dua promosi khas untuk pelanggan menaiktaraf dan menikmati perkhidmatan NJOI HD. Dua promosi tersebut adalah:

 1. Promosi My NJOI – Muat-turun aplikasi My NJOI hari ini dan jadi 5,000 pelanggan pertama yang membeli Pek NJOI HD menerusi aplikasi My NJOI dari 28 April 2021 – 31 Julai 2021, dan anda akan diberikan rebat bernilai RM10.
 2. Pek Prabayar dengan tawaran NJOI HD – Bagi mana-mana pelanggan yang membeli pek prabayar terpilih menerusi Pek NJOI , anda akan menerima diskaun sebanyak RM10 atau rebat bernilai RM10 sebagai sebahagian dari tawaran ‘bundled’, dari 30 April 2021 – 31 Oktober 2021.
CARA LANGGAN NJOI HD

Baca Juga:PIDN JPA : Permohonan Program Ijazah Dalam Negara (Biasiswa JPA)

SPORTS PASS EUFA EURO 2020

Istimewa untuk peminat bola sepak di NJOI, Astro menyediakan ‘Sports Pass’ di mana pengguna NJOI boleh menonton kesemua 51 perlawanan UEFA EURO 2020 dalam HD di dua saluran yang disediakan khas. Pas ini berharga RM70 untuk pembeli terawal, dari 5 hingga 31 Mei 2021. Selain itu, Astro juga menawarkan gabungan Pek NJOI bersama Sports Pass pada harga gabungan RM75 sahaja.

Pelanggan NJOI dengan Sports Pass juga berpeluang memenangi pelbagai hadiah menarik di dalam peraduan GAMEBIRA NJOI dari 5 Mei hingga 8 Ogos 2021. Hadiah yang disediakan seperti HDTV, baucar sukan dan barangan cenderahati istimewa EURO.

Baca Juga:Surat Beranak Online JPN: Daftar Kelahiran Online

SOALAN LAZIM

1.Apakah NJOI HD?

 • NJOI HD ialah pek baharu yang mengandungi 10 saluran HD untuk RM15/30 hari. Semua pelanggan baru dan lama NJOI boleh membeli pekprabayar ini bermula 28 April untuk menikmati filem, sukan, aksi, berita, drama dan rancangan lokal dalam HD!

2.Perlukah saya membeli Pek HD sebelum membeli saluran atau pek prabayar yang lain?

 • Untuk pelanggan lama, anda boleh membeli pek atau saluran prabayar seperti biasa tanpa membeli Pek HD terlebih dahulu.
 • Bagi pelanggan baru, anda mesti membeli Pek HD sebelum dapat membeli pek atau saluran prabayar yang lain.

3.Di manakah saya boleh membeli Pek HD?

Anda boleh membeli Pek HD melalui platform berikut:

 • Laman web NJOI
 • Aplikasi my NJOI (Muat turn melalui Google Play Store atau Apple AppStore)
 • CH200 (melalui WhatsApp atau SMS)
 • Peruncit terdekat
 • Go Shop

4.Apakah aplikasi my NJOI?

 • Aplikasi my NJOI memberi pelanggan NJOI cara baharu untuk menambah nilai,   membeli   pek/saluran/filem   dan   ketahui   promosi   dan   rancangan terbaru.   Pelanggan   juga   dapat   memeriksa   tarikh   luput   kredit   dan pembelian  mereka.   Aplikasi  ini  boleh  dimuat   turun  di  Google  Play  Store atau Apple App Store secara percuma.

* Tidak tersedia untuk peranti Huawei semasa pelancaran

5.Adakah kesemua pelanggan NJOI boleh menggunakan aplikasi my NJOI?

 • Aplikasi ini hanya untuk pelanggan yang mempunyai dekoder daya HD. Anda boleh mengenal pasti jika dekoder anda berdaya HD melalui garis panduan ini:

https://support.astro.com.my/question/is-the-njoi-decoder-hd-enabled

 • Unutk menikmati fungsi aplikasi my NJOI dengan sepenuhnya, sila naik taraf dekoder anda

Baca Juga: Cara Tukar MyKad Rosak / Hilang Secara Online. Mudah Cepat Siap

Contoh Surat

Baca di Sini senarai contoh surat lain :

MAKLUMAT LANJUT & PERTANYAAN

Untuk maklumat lanjut & pertanyaan tentang NJOI HD hubungi cawangan astro terdekat dengan anda. Layari https://www.njoi.com.my/home kemudian pilih negeri anda seperti dibawah senarai no boleh dihubungi akan keluar setelah anda membuat pilihan negeri.

no untuk di hubungi astro pemasangan dan pertanyaan njoi hd mengikut negeri

Terima kasih. Semoga perkongsian tentang ASTRO NJOI HD ini memudahkan anda insyaAllah.

Kewajipan Orang Yang Berilmu.

 • Menuntut Ilmu
 • Mengamalkan Ilmu
 • Menyebarkan Ilmu

Smoga Bermanfaat keptennews.com

Leave a Comment